Magda Piskorczyk - "Magda Live"

 

REVIEWS, INTERVIEWS AND QUOTATIONS


 
   

Magda Piskorczyk & Slidin' Slim
"Live At Satyrblues"
(ArtGraff MPAGCD 002)

Magda is an excellent and slightly unusual deep-voiced female singer out of Poland, with some fine CDs to her credit - she also appeared in Liverpool a couple of years back; Slidin' Slim is otherwise known as Anders Landelius, a Swedish singer and guitarist who again is an established talent. This CD finds these two musicians and a couple of members of Magda's usual backing band playing together for the first time after a short rehearsal (25 minutes according to Slim, Magda says "10"). Not that you'd guess it from this accomplished set of acoustic based blues, with covers of songs from Bo Diddley, Eric Bibb, John Mooney, Mississippi Fred McDowell and others.

Although the focus is on acoustic music, Magda's regular guitarist Aleksandra Siemieniuk plays electric and supplies several blistering solos, but still manages to keep things in context. The asides and the joshing between the two main artists help to create a relaxed and appealing atmosphere, and Magda and Slim generally alternate the lead vocals - this is not a cutting contest but rather a meeting of two musicians who appreciate each others' talents.

Magda is slowly becoming better known across Europe and a release like this will surely enhance her reputation.

Norman Darwen

www.bluesinthenorthwest.com


De Poolse zangeres Magda Piskorczyk en de Zweedse muzikant Slidin' Slim en de weergave van hun concert op het Satyrblues festival in Tarnobrzeg, Polen in september 2009. Tot daar niets bijzonders. Het wordt een ander verhaal als je hoort dat dit hun eerste gezamenlijke optreden was, alleen voorafgegaan door een korte soundcheck en dat ze mekaar pas ontmoetten de avond tevoren op de luchthaven. Nog straffer is dat hun eigenlijke optreden voorzien was voor een duur van 15 minuten maar dat de reacties van het publiek zo laaiend enthousiast waren dat ze met toestemming van de organisatoren uiteindelijk een concert gaven van bijna drie kwartier. Het is de weergave van dit optreden dat we hier te beluisteren krijgen.

Zeven nummers op deze release en Magda en Slim krijg je om beurten te horen. En voor hen die ze niet zouden kennen, Magda Piskorczyk is een begaafde zangeres met een eerder ongebruikelijke diepe stem en tevens een meer dan behoorlijke gitariste. Slidin' Slim is een briljante bluesgitarist en een meester op de dobro. De sympathieke Zweed is daarenboven een uitstekende liedjesschrijver. Dol op oude bluesgiganten als Son House of Bukka White maar tevens niet vies van pakweg The Ramones of The Dead Kennedy's. op dit optreden werden ze bijgestaan door Aleksandra Siemieniuk, elektrische gitaar, en Grzegorz Zawilinski, percussie, nou ja percussie, wasbord en lepels is een betere beschrijving.

Ik kan me na beluistering best voorstellen dat het publiek zr dankbaar was. Slim catalogeert deze avond zelf tussen zijn top 5 van gedenkwaardige momenten. Echter leek het ons meer een unieke gelegenheid om beider fans te laten kennismaken met toch wel twee uitzonderlijke talenten. Om die reden zijn wij echter geneigd om de respectievelijke individuele vroegere releases van deze artiesten naar voor te schuiven als kennismaking.

Het zijn twee verschillende superartiesten dus geen wedstrijd onderling hier, je voelt het terechte, onderlinge respect. Leuk is ook op deze release dat je een flash video krijgt van het optreden. Dus voor beider fans een aardig hebbeding maar nogmaals als kennismaking en vooral om de verschillende stijlen, haal je volgens ons beter eerst van Magda de albums "Live" of "Blues Travelling" in huis en van Slim zijn meesterwerk "One Man Riot" en "Ten Long Years" eigenlijk twee niet te missen albums.

Bluesyluc

www.rootstime.be


www.magdapiskorczyk.net

< menu

(c) Magda Piskorczyk